Bästa maten

Jag älskar gröt. Vi måste prata om det.
 
Det händer ofta, flera gånger i veckan att jag käkar det till middag. Det går fort, det är näringsrikt (såklart beroende på!) skönt mättande och helt sjukt gott. Dessutom värmer det mycket bra denna gråa, superkalla och mörka tid. Idag har jag sovmorgon till kl 12.45, detta betyder att jag gör mig en redig gröt-tallrik innan jag går till jobbet. Mums. Är det nu så att du inte har upptäckt tjusningen med gröt så är det dags nu. 
 
Snabba gröttips:
- Använd olika gryner och flingor, blanda gärna! Min favvokombo är havregryn och quinoa (som också funkar utmärkt!) mums. Annars fungerar t.ex hirs-, bovete-, och rågflingor mycket bra. Det är även nice att röra ned kokosflingor. Glöm inte heller grahamsgrynen, åh. Nu till jul ska vi definitift inte heller glömma den goda risgrynsgröten. Sedan fungerar det ju också att koka gröt på olika mjöler, gröt på kokosmjöl är nice.
- Koka på minst hälften mjölk! Godare och mer mättande.
- Vissa rör ned ett ägg i slutet av kokningen, för mer protein och mättnad.
- Toppa med föör mycket nötter, bär, frukt, sylt osv..
- Rör ned kokosolja, för supergod smak och massor med nyttigheter.
- Vaniljpulver! 
- Variera gärna olika mjölksorter att ha till också, själv äter jag ju utan mjölk. Prova det med!
 
Min favvo som jag alltid äter nu förtiden är en havre- och quinoagröt som oftast ser ut typ såhär:
 
 
 
Kokad på mycket mjölk. Efter kokningen rör jag ned chiafrön och låter sedan svälla lite innan jag också rör ned kokosolja och vaniljpulver. Toppar sedan med massa nötter, solroskärnor, kokoschips/flingor och massa blåbärssylt. Lovar att det är helt sjukt gott. Självklart äter jag också en god macka till, oftast nått gott hårdbröd men inte idag. Idag blir det vörtbörd (snart jul ju!!) med skinka. Bästa mackan.
 
Alltså, ät gröt!
 
Ha det fint!
Åse