Åse

Helloooo!
 
Då blev det min tur! Åse Björk är mitt namn. Även jag är 19 år och bor i Stockholm, på söder närmare bestämt! Jag flyttade hit efter att jag tog studenten i somras, efter 3 fina år på estetprogrammet i Söderhamn med inriktning sång.
 
Ursprungligen kommer jag alltså inte från Stockholm, utan ifrån en liten stad i Hälsingland som heter Söderhamn. Trots att min fina hemstad ligger i södra Norrland får jag varje dag stå ut med att mina Stockholmsvänner skrattar åt mig och tycker att jag pratar väldigt grov norrländska. Jag är oftast glad och hungrig. Älskar att både äta och laga mat, (tur som det är gillar jag även att röra på mig) något ni kommer att få ta del av här på vår blogg! Allt jag bakar, lagar och exprimenterar fram får min kära sambo ta del av. Han är verkligen bäst och tur som det är säger han alltid att det är gott, vare sig det är sant eller ej. 
 
Jag tycker att både Karro och Amanda har presenterat vår defintion av hälsa på ett väldigt bra sätt redan, så jag skippar det. Hoppas att ni också tycker att det låter vettigt! Har ni inte läst de tidigare inläggen, så gör det!! Det jag kommer att dela med mig av här till er, är bland annat det jag åstadkommer i köket. Allt ifrån vad jag äter till frukost och till tips på mina bästa bakverk. Planerar att inom snar framtid lägga upp ett litet påhitt i form av en peanutbutter cup/biskvi eller vad man ska kalla det.. Svårt att förklara! Väldigt god var den i alla fall! Något jag kan förbereda er på, är att vi 3 är helt galna i jordnötssmör. Så det, i olika former, är något ni kommer att få se en del av här.
 
Det är viktigt för mig att det här med mat (och bakning för den delen) inte ska vara krångligt. Jag tror att de flesta kan hålla med om att man liksom tappar suget om det blir det. Tuuuuuuusen ingredienser (med ett krm av varje) och INGET har man dessutom hemma. Åh vad less man blir då. Däremot måste jag redan nu isåfall göra er beredda på att jag bakar  och lagar mycket rawfood, sockerfritt och även glutenfritt vilket kan leda till rätt annorlunda ingredienser i vissa fall. Men jag kan tänka mig att du som förhoppningsvis vänder dig hit till oss igen, kanske har ett liknande intresse och är lite insatt. Annars hoppas jag att vi ska kunna inspirera dig till att börja baka/laga sån här rolig, GOD och hälsosam mat! Såklart kommer jag även att baka saker med socker mycket smöööör, mums. För mig är det lika mycket hälsa att njuta av massa nybakta kanelbullar med extra mycket smör, socker och kladd, som att äta näringstäta raw-bakelser. Det är liksom två helt olika saker. Båda är lika bra, men på olika sätt.
 
Helt enkelt kommer jag att dela med mig av det som funkar för mig och det jag mår bra av att äta. Man måste som Amanda skrev i sitt presentations-inlägg försöka hitta det som passar en själv, vilket inte är helt lätt jämt. Nu ska inte jag trötta ut er mer med massa text. Jag hinner dela med mig av fler tankar andra dagar. Måste dessutom diska efter kvällens matlåderace inför veckan. Har laddat upp med lite chicken tikka masala och råris, gött! Sen blir det soffa och te. Hoppas ni kommer att kika in här igen! Ha en fin söndag.
 
 
 
Måste också säga att helt ärligt är jag skiträdd såhär i början, totalt bloggovan!!
Jaja..
 
1 Eva:

skriven

Fina Åse! Det här blir roligt! 💕💕

2 Anonym:

skriven

Här har du en bloggälskare! Så kommer följa dig och vet att det blir läsvärt för du är bara så bäst fina Åse! Lycka till!

3 Aina:

skriven

Duktig är vad du är

4 Beata:

skriven

Kul! Blog away! Ser fram emot biskvierna.

Kommentera här: